Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.07.22.

 

Vasárnap a 11-es főúton Szentendre és Visegrád között, a Szentendre és Üröm közötti úton, valamint a Budakalász-Dobogókő-Esztergom közötti úton, továbbá a Szentendre és Paprét közötti úton kerékpáros zarándoklatot tartanak, 21.00 óráig útszűkület mellett kerekeznek. A forgalmat alkalmanként megállítják.

 

Mohácson, a Kölkedre vezető utat, valamint a komphoz vezető utat „Halfesztivál” miatt vasárnap reggel 8.00-ig lezárták.

 

Jánosházán a motoros felvonulást tartanak. Délután 2 és fél négy között az önkormányzati utakon forgalomkorlátozásokra kell számítani.

 

Bernecebarátiból reggel 9-kor veterán autók indulnak, és 10 órára érkeznek meg a Kemencei erdei kisvasúthoz.

 

Sajóörös és Kesznyéten között tilos a gépjárműforgalom, mert triatlonosok versenyeznek. A forgalmat rendőrök irányítják.

 

******************************************

 

Az M0-s autóúton az 1-es főút felé vezető oldalán, az M1-es autópálya csomópontjában a Győr felé vezető felhajtóágon megszűnt a forgalomkorlátozás, újra két sáv járható.

 

Az M1-es autópályán

- Herceghalom és Tatabánya között – mindkét oldalon – több szakaszon is burkolathibák miatt 100-as sebességkorlátozás követel figyelmet!

- Hegyeshalom felé a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőt, valamint a pályán a lassító- és a gyorsító sávot is lezárták építési munkák miatt. A két legközelebbi pihenőhely a 150-es km-nél lévő Hanság pihenő, vagy a 162-es km-nél lévő Moson pihenőhely. (TSM Projekt)

- a mosonmagyaróvári (160-as jelű) csomópontban a főváros felé a le- és a felhajtó ágon tengelysúlymérő berendezést telepítenek a burkolatba útszűkület és 40-es sebességkorlátozás mellett. A főpályán a leálló sávot zárták le és 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az érintett szakaszon. (TSM Projekt)

 

Az M5-ös autópályán

- a kecskeméti elkerülő szakaszon a 445-ös főút csatlakozásánál hidat építenek. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A járműveket a külső és a leálló sávra terelik.

- a Kecskemét-dél és a kunszállási csomópont közötti szakaszon a 95-ös km-nél hídkarbantartás miatt mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A forgalmat sávelhúzással – 60-as sebességkorlátozás mellett – a külső és a leálló sávra irányították.

- a főváros felé vezető oldalon Kistelek térségében a 137-es és a 131-es km között sövényvágó géplánc halad a belső sávban. A mozgó terelésben dolgozó gépek mellett a külső sáv autózható.

(Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M7-es autópályán

- Balatonföldvár térségében, Letenye felé a 117-es km-nél elkerítették a leálló sávot a rézsű helyreállítási munkálatai miatt. A szakaszon 80-ra kell csökkenteni a sebességet.

 

Az M8-as Pentele hídon az 52-es főút felé a 80-as km-nél megsérült a dilatációs szerkezet. A külső- és a leálló sávot egy rövid szakaszon lezárták.

 

Az M31-es autópálya 5-ös és 8-as km-e között betonelemeket cserélnek ki, emiatt ezen a szakaszon lezárták az M3-as autópálya felé vezető sávokat, onnan a járműveket a szembejövők belső sávjára terelik át. Az M3-as felé egy, az M0-s felé két sáv járható.

 

**********************************************

 

A 3-as főúton Tornyosnémetinél a 244-es km-ben az M30-as autópálya építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt félpályás korlátozást vezettek be. A váltakozó forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 4-es főút

- Albertirsa és Ceglédbercel közé eső szakaszán a Debrecen felé vezető két sávot az 55-ös és a 60-as km között építési munka miatt lezárták. A főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom. A szakaszon 60-as sebességkorlátozás van érvényben.

- Ceglédbercel és Cegléd közé eső szakaszán az M4-es autópálya építéséhez kapcsolódó munkák miatt az 59-es és 70-es km között mindkét irányban 60-as sebességkorlátozás van érvényben.

- a 77-es km-nél, Abony közelében burkolatjel festők dolgoznak félpályás lezárás mellett a délelőtti órákban.

- 316-os km-énél Kisvárda elkerülő szakaszán csomópontépítés miatt egy sávra szűkítették az útpályát. A váltakozó forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 6-os főút Dunakömlőd és Paks közötti szakaszán a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. Az omlásveszélyes falszakasz mellett lezárták a fél útpályát. A forgalom egy sávon – jelzőlámpás irányítással – váltakozva halad.

 

A Székesfehérvárra bevezető Palotai utat a Mészöly Géza útig lezárták hídjavítás miatt. A felújítási munkálatok előreláthatólag augusztus közepéig tartanak, emiatt a 7-es főút 71-es km-énél lévő körforgalom Palotai útra vezető ágát is lezárták. A belváros felé a 7-es főútról a Móri úti csomópontból lehet behajtani. A megváltozott forgalmi rendre táblák figyelmeztetnek.

 

A 8-as főúton

- a 24-es km-nél Inota közelében csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett, csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között a 29-es és 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

 

Nyergesújfalunál a 10-es főút 51-es és 54-es km közé eső szakaszán javítják a burkolatot, a munkaterületeknél a fél útpályát lezárják.

 

A 25-ös főúton

- Eger déli részén átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók, illetve Andornaktálya irányába elkanyarodni. A megváltozott forgalmi rendre és a javasolt terelő útra táblák hívják fel a figyelmet.

- Ózd határában a 75-ös km-nél tengelysúlymérő berendezést építenek. Egy sáv járható, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza. (TSM Projekt)

 

Debrecenben, a 33-as főúton az Árpád térnél útépítők dolgoznak, ezért a 109-es km-nél korlátozásra készüljenek!

 

A 38-as főúton a 19-22-es km között Virányos település térségében útépítők dolgoznak. Félpályás lezárás, valamint útszűkületek lassítják a közlekedést. Napközben jelzőőrök, éjszaka táblák szabályozzák a forgalmat.

 

A 39-es főúton Gibártnál az 5-ös km-ben korábban megcsúszott a rézsű. Egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

 

A 42-es főúton, Püspökladány belterületén a 4-es km-ben javítják az akna fedlapokat. A Báránd felé haladók sávlezárásra készüljenek!

 

A 43-as főúton Magyarcsanád és Nagylak között a 45-ös km-nél a fél útpályát lezárták, mert tengelysúlymérő berendezést telepítenek a burkolatba. (TSM Projekt)

 

A 47-es főúton

- Debrecen és Mikepércs között a 7-es km-nél a 481-es főút új csomópontját építik. A fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Székkutas és Hódmezővásárhely között a 193-as km-nél csomópontot építenek. Lezárták a fél útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- a hódmezővásárhelyi elkerülő szakasz építéséhez kapcsolódó hídépítések miatt ideiglenesen jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani este 8 órától hajnali 4.30-ig a 204-es km közelében. Váltakozva egy-egy sávot zárnak le.

- Algyőnél, a 213-as km-ben a rézsűt és a padkát teszik rendbe. Szeged felé a külső sávot lezárták.

 

A 49-es főúton

- Győrteleknél a 27-es km-ben csatornázás miatt lezárták a fél útpályát. Napközben jelzőőrök irányítják a váltakozó forgalmat.

- Pátyodnál a 47-es km-ben tengelysúlymérő berendezést telepítenek a burkolatba. Félpályás lezárás mellett dolgoznak. (TSM Projekt)

 

Az 55-ös főúton Ásotthalom térségében több szakaszon végeznek burkolat-megerősítést. A 27-es és a 29-es km-nél, valamint a 32-es és 35-ös km között félpályás korlátozásra kell számítani. Napközben jelzőőr irányítja a váltakozó forgalmat.

 

Az 57-es főúton Lánycsók és Szajk között az M6-os autópálya csomóponti hídjának tartószerkezete egy baleset során megrongálódott. A 8-as km közelében irányonként csak egy sáv járható.

 

Az 58-as főúton Pécsett, az Alsómalom utcában az elektromos gerinc vezetéket javítják. A 6-os főút felé a külső és a balra kanyarodó sávot lezárták.

 

A 61-es főút 190-es km-nél, Nagykanizsa közelében a körforgalomnál megsüllyedt a burkolat. Egy rövid szakaszon lezárták a fél útpályát. A megváltozott forgalmi helyzetre táblák hívják fel a figyelmet.

 

A 74-es főút 13-as és 18-as km-e között Bocskánál és Zalaszentbalázsnál csatornázás miatt több szakaszon felbontották a burkolatot. Sávszűkítésekre kell készülni!

 

Szilsárkány és Csorna között a 86-os főút 146-os és 148-as km közé eső szakaszán aszfaltozás miatt napközben lezárják a fél útpályát. A munkaterületnél nappal jelzőőrök segítik az áthaladást. Éjszaka táblák szabályozzák a forgalmat.

 

 

 

A 471-es főúton Aradványpuszta, Nyíradony és Nyírmihálydi térségében (15-32 km között) megerősítik az útburkolatot, emiatt több szakaszon lezárták a fél útpályát.

 

Nagyatád és Berzence között a 681-es főút 3-as és 5-ös km közé eső szakaszán lezárták a fél útpályát burkolatjavítás miatt. A váltakozó forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

Zalaegerszegen a 762-es főút 54-es km-énél a Balatoni úton javítják a vasút feletti hidat. Mindkét irányban lezárták a külső sávot.

 

Felcsútnál a 811-es főút 39-es km-ében a bicskei elágazásnál körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A munkálatok miatt sávzárásra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani.

 

A 813-as út építése miatt lezárták Győrött az Ergényi lakótelep és Vámosszabadi közötti útszakaszt. A forgalmat önkormányzati utakra terelték. (1302-es jelű Bács-Vámosszabadi összekötő út)

 

Vas megyében a Szalafő és Farkasfa közötti úton felújítják a burkolatot. Napközben teljes útzár mellett dolgoznak és a forgalmat az Őriszentpéter – Csörötnek – Máriaújfalu útvonalra terelik. (7455-ös jelű Őriszentpéter-Máriaújfalu összekötő út)

 

Útépítés miatt lezárták a Farád és Jobaháza közötti útszakaszt. A forgalmat Rábatamási felé terelik (85-ös főút – Rábatamási útvonal). A kijelölt terelő utat táblák jelzik. (8603-as jelű Farád-Mihályi-Gyóró összekötő út)

 

*******************************

 

A balatoni komp a főidényi menetrend szerint közlekedik. Szántódról az első átkelőhajó 6.40-kor, Tihanyból 7 órakor indul. A napi utolsó járatot a tihanyi révből 23.40-kor indítják. A kompok napközben 40 percenként közlekednek, de szükség esetén gyakrabban indítanak járatokat. (A menetrendben legközelebb augusztus 28-án lesz változás.)

A Tiszán Tiszadob és Tiszalúc között felújítás miatt szünetel a kompátkelés, viszont ugyanitt a pontonhíd üzemel.

 

*************************************

Kamionstop:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint: A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, ezen a hétvégén 22-én és 23-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

************************************************

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Hajnaltól a Dunántúlon lehet több a felhő, ezeken a helyeken zápor, zivatar előfordulhat. Napközben bár a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Szélerősödés csupán zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 31 és 36 fok között várható.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)