Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.11.19.

Debrecenben a 4-es főút átkelési szakaszán, a Hajnal utcában a főpálya burkolatát már felmarták, ma aszfaltozni fognak. Sávlezárásra és forgalom-lassulásra számítsanak!

 

A 21-es főuton, Jobbágyitól a csécsei elágazásig (a 21-26 km közé eső szakasz) - 8.00 órától este 18.00 óráig teljes útzár mellett robbantják le a szélesítésre váró útszakaszt. A forgalmat Jobbágyinál Szarvasgede felé terelik el.

 

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak ma a Mátrában. Mátraszentimre határában a Bagolyirtásra vezető (2408-as jelű) út egy szakaszát, a 23-25 km között napközben lezárják. Az érintett szakaszon rendőri irányítás mellett időnként átengedik a járműveket. A gyakorlat ma 7.00-től 18.00 óráig tart.

 

Örkényben, a Kossuth Lajos utca egy szakaszát gasztronómiai fesztivál miatt vasárnap éjfélig lezárták, a forgalmat helyben terelik el. (46309-es jelű út)

 

----------------------------------------------

Az M0-s autóúton,

- az M1-es autópálya felé a 31-es és a 29-es km között javítják a burkolatot. A forgalmat sávelhúzással a belső- és a középső sávra terelik, a külső- és a leálló sávot lezárták.

- az M1-es autópálya felé a 6-os és a 10-es km között több szakaszon a tönkrement betonelemeket cserélik. A külső sávot lezárták, a két belső sávon halad a forgalom.

- az M5-ös autópálya felé a törökbálinti bevásárlóközpont és az M7-es autópálya közötti szakaszon, az 1-es és a 3-as km között a burkolatot állítják helyre, a gyorsító- és a külső sávot lezárták, a belső két sáv járható.

- az M3-as autópálya felé a 29-es és a 40-es km között ma mozgó terelés mellett a burkolat hézagait öntik ki. 8.00 és 18.00 óra között sávlezárásra és lassabb tempóra készüljenek!

 

Az M1-es autópályán,

- a Győrt elkerülő szakaszon a 123-as km-nél lévő 83-as főúti csomópontban mindkét oldalon lezárták a le- és a felhajtó ágat, mert szélesítik a 83-as főutat. A terelő utat táblákkal jelzik.

- a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőben tengelysúly mérőállomást építenek, ezért azt mindkét oldalon zárva tartják. A két legközelebbi pihenőhely a 150-es km-nél lévő Hanság pihenő, vagy a 162-es km-nél lévő Moson pihenőhely.

 

Az M3-as autópályán,

- Gödöllő mellett zajvédő falat építenek. Budapest felé a 28-29 km között a külső sávot napközben lezárják, időnként torlódik a forgalom.

- Budapest felé a 168-as km-nél a Tisza híd, a 174-es km-nél pedig a Mocsárréti-híd dilatációs szerkezetét javítják. Mindkét munkaterületnél a külső sávot kerítették el a forgalom elől.

 

Az M5-ös autópályán,

- az ócsai csomópont felújítását befejezték, Röszke felé a 30-as km-nél a le- és a felhajtóágat is megnyitották.

- Budapest felé a 46-os km-től a 16-os km-ig a műszaki átjárókat takarítják, reggel 9 és délután 4 között. Az aktuális munkaterület mellett a belső sávot zárják majd le.

- a sávokat elválasztó szalagkorlátot mossák, ezért napközben a belső sáv lezárása kell számítani Röszke felé Kecskemét térségében (81-es km és 92-es km között) és Szeged (164-es km és 174-es km között) térségében mind a két oldalon.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

 

Az M31-es autópályán, Gödöllő felé a 2-es és a 3-as km között, az M0-s autóút felé pedig a 6-os és a 7-es km között a sérült betonelemeket cserélik ki. Mindkét oldalon sávelhúzással terelik a járműveket.

 

Az M2-es autóutat szélesítik.

- A 21-es és a 37-es km között mindkét oldalon leszűkítették a sávokat, ezért Dunakeszi és Vác között 60-as sebességkorlátozást vezettek be és előzni sem szabad.

- Gödnél a 27-es és a 29-es km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Vác felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad.

 

Az 1-es főúton, Vértesszőlősön az 58-as km-nél gázvezetéket építenek. A félpályás lezárásnál táblák jelzik az áthaladási elsőbbséget.

 

A 3-as főúton,

- Kistarcsa után a közvilágítási lámpaoszlopokat javítják. A 22-es és a 23-as km között a fél útpályát nappal lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Forró és Szikszó között (203–218 km) favágók dolgoznak. A jelzőőrök napközben (8–15 óráig), többször 5-10 percre leállítják a forgalmat.

- Tornyosnémetinél a 245-ös km-nél az M30-as autóút építési munkái miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Ceglédbercel között a Debrecen felé vezető két sávot az 56-os és a 60-as km között építési munka miatt lezárták. A főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

- a 316-os km-nél, Kisvárda elkerülő szakaszán csomópontépítés miatt egy sávra szűkítették le az útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, a 174-es km-nél hídszegélyt javítanak, és kicserélik a védőkorlátot. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

 

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett, csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között a 29-es és 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból helyenként kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

- Hajmáskér határában a 40-es km-nél a szegélyt építik, sávzárás lassítja a haladást. 

 

A 14-es főúton, Vámosszabadi közelében a 6-os km után a 813-as főút körforgalmú csomópontját építik, a fél útpályát lezárták.

 

A 21-es főúton,

- Hatvan és Lőrinci között, a 2-es és 8-as km közé eső szakaszon a szélesítési munkák miatt a forgalmat sávelhúzással terelik.

- Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a járműveket a körforgalom külső sávján engedik.

- Salgótarjánban az 59-es km-nél egy híd dilatációs szerkezetét javítják. A félpályás lezárás miatt jövő hét szerdáig irányonként váltakozva halad a forgalom.

- Jobbágyitól a csécsei elágazásig (a 21-26 km közé eső szakasz) - 8.00 órától este 18.00 óráig teljes útzár mellett robbantják le a szélesítésre váró útszakaszt. A forgalmat Jobbágyinál Szarvasgede felé terelik el.

 

A 22-es főúton, Karancsságnál az 54-es km-nél burkolati jeleket festenek, a fél útpályát lezárták, 9.00 és 16.00 óra között jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

A 25-ös főúton, Eger déli határában átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók, illetve Andornaktálya irányába elkanyarodni. A megváltozott forgalmi rendre és a javasolt terelő útra táblák hívják fel a figyelmet.

 

Debrecenben, a 33-as főút városon átvezető szakaszán, a Balmazújvárosi úton a 106-os km-nél az épülő áruház csatlakozó csomópontját építik. A városközpont felé a jobbra kanyarodó sávot lezárták.

 

Tokaj belterületén, a 38-as főúton felújítják a burkolatot (7-9 km). A Tarcali úton és az Ady Endre utcán egészen a Tisza hídnál lévő körforgalomig félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra kell számítani!

 

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. Egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

 

A 47-es főúton, Körösladányban a Szeghalmi úton a 89-es km-nél a benzinkút közelében csomópontot építenek. a fél útpályát lezárták.

 

Hódmezővásárhelynél a 47-es főút elkerülő szakaszát építik. Az új csomópontok térségében: a 47-es főúton a 192-es és a 194-es, valamint a 203-as és a 205-ös km között; a 45-ös főúton pedig a 48-as és az 50-es km között jelzőlámpák, napközben esetenként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Debrecenben a 48-as főút Faraktár utcai szakaszán felmarják, és újra aszfaltozzák az útpályát. Sávlezárás és jelentős sebességkorlátozás követel figyelmet. A munka vasárnap estig tart.

 

Az 51-es főúton,

- Harta közelében a 96-103-as km között a burkolat hibáit javítják, jelzőőr irányítja a forgalmat.

- Baja után, a 163-168-as km között a burkolat repedéseit javítják, jelzőőr irányít.

 

Az 55-ös főúton, Ásotthalom térségében a 27-es és a 41-es km között több szakaszon megerősítik a burkolatot. Munkanapokon reggel 7-től jelzőőrök irányítják a forgalmat, hosszabb menetidőre számítsanak.

 

Az 57-es főúton, Szederkényben, a 18-as km közelében csatornaépítés miatt lezárták a fél útpályát, jelzőlámpa segíti az autózást. 

 

A 62-es főúton, Szabadegyházánál, az elkerülő út csomópontját építik. A 21-es km-nél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

 

Pécsett, a 66-os főút Komlói úti szakaszán, az 1-es km-nél a buszmegállóban javítják a burkolatot. Árpádtető felé a külső sávot lezárták.

 

A 68-as főúton, Marcali közelében a 76-os km-nél a Sári-csatorna hídját javítják, a fél útpályát lezárták.

 

A 75-ös főúton, Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 63-as km közelében a fél útpályát lezárták.

 

A 83-as főúton, Gyirmóton az M1-es autópályánál (69-70 km) csomópontot építenek. Egy rövid szakaszon a főutat lezárták, a forgalmat a Királyszék útra terelik el.

 

A 85-ös főúton, Farádon a 31-es km-nél útépítők dolgoznak, napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Dorogon, a 111-es főút 7-es km-énél a közművezetéket javítják. A Bimbó utca egy szakaszán a fél útpályát lezárták.

 

Szolnokon a 442-es főút átkelési szakaszán, a Szabadság tér – Kertész út – Karinthy Frigyes út útvonalon, valamint a Jászkisérre vezető úton napközben a burkolat repedéseit javítják. Egy-egy sávot rövid szakaszon lezárnak, és ha szükséges, jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták.

 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán a 0-3-as km között a burkolatot javítják, munkanapokon jelzőőr irányít.

 

Felcsútnál a 811-es főúton, a bicskei elágazásnál (39-es km) körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A munkálatok miatt sávzárásra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani.

 

A balatoni komp már a téli menetrend szerint közlekedik. Szántódról reggel 7-től délután 5 óráig, Tihanyból pedig reggel 7.30-tól 17.30-ig óránként szállítja a járműveket.

 

A kamionstop ezen a hétvégén (november 18-19.) szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedését a hazai utakon.

(Fontos változás, hogy november 4-től (2018. március 1-jéig) a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom.)

 

                                                                                                                                               Összeállította: Siklósi Kálmán