Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2018.03.22.

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé vezető oldalon az 1-es és a 3-as km között javítják a burkolatot. A külső sávot elkerítették a forgalom elől.

- az M1-es autópálya csomópontjában javítják a burkolatot. A Győr felé vezető lehajtó ágon, csak egy sáv járható.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es felé vezető oldalon a 14-es és a 13-as km között burkolatjavítás miatt 8.00 órától 15.00 óráig a külső és a középső sávot lezárják. Mivel csak a belső sáv lesz járható, napközben torlódásra készüljenek!

Az M1-es autópályán mindkét irányában, naponta burkolatjavítást végeznek. Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt több helyen is 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Bicske és Tatabánya között négy hosszabb szakaszon korlátozták a forgalmat. A 39-es és a 42-es km között, a 44-es és a 48-as km között, az 50-es és az 52-es km között, valamint az 58-as és 60-as km között a belső sávba terelik a járműveket.

Az ellenkező, Budapest felé vezető oldalon a 42-es és a 39-es km között ugyancsak a külső sávot kerítették el a járművek elől. A 36-os és a 35-ös km között a kapaszkodó sáv nem járható, mellette két sáv autózható.

Az M2-es autóút korszerűsítési munkái miatt Dunakeszi és Vác között több helyen is útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

Az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon, az örkényi szakaszon a burkolatot javítják. 9.00 órától 15.00 óráig a külső sávot lezárják.

Ócsa és Kecskemét között több szakaszon a szalagkorlátot javítják, illetve fenntartási munkákat végeznek. 8.00 órától 14.00 óráig mindkét irányban a belső sávot lezárják.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon, a Kőröshegyi völgyhídon javítják a burkolatot. A 120-as és a 123-as km között a külső sávot lezárták.

- Távolabb Fonyód térségében, a 152-es km-nél burkolathiba miatt a külső sávot elkerítették a forgalom elől.

- A Budapest felé vezető oldalon Zalakomár térségében, a 196-os km-nél lévő hídnál meghibásodott a dilatációs szerkezet. A külső sávot lezárták.

Az M30-as autópályán a Miskolc felé vezető oldalon a 9-es és a 10-es km között a burkolatot javítják, a külső sávot lezárták.

- Miskolc elkerülő szakaszán, a 27-es és a 29-es km között burkolathiba miatt a Miskolc/Felsőzsolca végcsomópont felé vezető oldalon a belső sávot lezárták.

- az M3-as felé vezető oldalon Hejőkeresztúr térségében a 11-es km-nél burkolathiba miatt a belső sávot elkerítették a forgalom elől.

Az M43-as autópályán a Nagylaki határ felé vezető oldalon 18-as és a 20-as km között aszfaltoznak, a külső sávot a hétvégig lezárták.

Az 1-es főúton Budaörs térségében, a 3-as km-nél kábelt fektetnek le, a városközpont felé vezető oldalon útszűkületen kell áthajtani.

A 4-es főúton Albertirsa és Ceglédbercel között, a főváros felé vezető két sávot építési munka miatt lezárták. A Debrecen felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

A 6-os főúton Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. Továbbra is csak egy sávon, jelzőlámpás irányítással engedik a forgalmat.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között a 174-es km-nél hídkarbantartás miatt lezárták a fél útpályát. Jelzőlámpa irányítja a járműveket.

- Pécsett, a 201-es km-nél korábban megrongálódott egy aknafedlap. A belváros felé vezető oldalon a külső sávot lezárták. Kissé távolabb a 202-es km-ben fenntartási munka miatt a városközpont felé vezető oldalon a külső sávot.

A 21-es főúton Hatvan és Bátonyterenye között szélesítik az útpályát. Több szakaszon útszűkületre és sebességkorlátozásokra kell számítani.

- Jobbágyi és Pásztó között a 24-es km-nél vadátjáró hidat építenek, mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

A 31-es főúton Szentmártonkátán, az 57-es km-nél közműjavítás miatt a fél útpályát lezárták.

A 43-as főúton Szeged-Szőregen, a 7-es km-ben a körforgalmú csomópontban burkolatjavítás miatt sávlezárás zavarja a forgalmat.

A 62-es főúton Szabadegyházánál az ipartelep elkerülő útját építik. A 19-es és 21-es km között útszűkületre és sebességkorlátozásra, egy rövid szakaszon pedig félpályás lezárásra kell számítani.

A 75-ös főúton Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 62-es km-nél félpályás lezárás és jelzőlámpás irányítás mellett dolgoznak.

A 76-os főúton Alsónemesapáti közelében favágók dolgoznak. A 48-as és az 50-es km között jelzőőrös irányításra, esetenként pedig a forgalom néhány perces leállítására is számítani lehet!

A 81-es főúton Kisbérnél, a 47-es km-ben átereszt építenek. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

A 82-es főúton Győrött a 75-ös km-nél közművezetéket fektetnek le. A főutat lezárták, a forgalmat mellékutakra terelik.

A 83-as főúton Ménfőcsanaknál az ipari park déli csomópontját építik, a 70-es km-nél irányonként egy-egy sáv járható.

A 87-es főúton Szombathely elkerülő szakaszán a 28-as km-nél, a Csepregre vezető út csomópontját átépítik. Az aszfaltozási munka miatt a fél útpályát lezárták. Nappal jelzőőrök, munkaidő után pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A Tiszán szünetel a kompközlekedés Tiszatardos és Tiszalök között, Tiszaroff és Tiszasüly között, Tiszadob és Tiszalúc között, Tiszacsege és Ároktő között, Vezseny és Tiszaföldvár között, valamint Nagyrév és Tiszabög között.

Tiszadobnál a pontonhíd továbbra sem üzemel. A folyó alsó szakaszán Csongrádnál már használhatják a pontonhidat.

A Sajón Muhi és Köröm között bizonytalan ideg szünetel a kompátkelés.

 

Összeállította: Herbszt Rita