Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2018.05.22.

Összeállította: Szekeres Ákos

Az M1-es autópályán a felújítási munkák miatt

- Hegyeshalom felé Biatorbágynál, közvetlenül az M0-s csomópont után a 16-os és 18-as km között a külső sávot lezárták, emiatt az autóútról időnként lassabban lehet az M1-esre ráhajtani Győr felé.

- a nap folyamán két újabb forgalomterelést építenek ki, a főváros felé vezető oldalon a 45-43-as km között, valamint a 31-es és 28-as km között kell számítani külső sávzárásra.

 

Az M2-es autóút bővítési munkái miatt Budapest és Vác között a 17-es és a 38-as km közé eső szakaszon tilos az előzés és a szűkített sávokon legfeljebb 60 km/h-val szabad haladni.

Dunakeszi térségében a 17-es és a 22-es km között, valamint Gödnél a 29-es és a 27-es km között lezárták a főváros felé vezető sávokat. A forgalmat mindkét munkaszakaszon a Vác felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

A csúcsforgalmi időszakokban az M0-s autóút csomópontjánál és az alternatív kerülő utakon is gyakran alakul ki torlódás.

 

Az M3-as autópályán,

- Mogyoródnál, a Ring pihenőhely közelében építési munkálatok miatt mindkét oldalon a belső sávot lezárták, a forgalmat pedig sávelhúzással a külső- és a leálló sávon engedik.  (19-20 km)

- Gödöllő térségében zajvédő falat építenek. Budapest felé a 26-os és a 32-es km között a külső- és a leálló sávot lezárták. A forgalmat Budapest felé a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjába terelték. A Miskolc felé haladókat pedig a külső- és a leálló sávra irányították át.

 

 

Az M5-ös autópályán,

- napi fenntartási munka keretében a műszaki átjárókat takarítják az M51-es csomóponttól Ócsáig, a 31-es km-ig. A reggeli óráktól Röszke felé, 11.00-tól Budapest felé zárják szakaszosan a belső sávot.

- Lajosmizse térségében az 59-es és a 68-as km között felújítják a burkolatot. Sávelhúzással terelik a forgalmat, mindkét irányba 2-2 forgalmi sáv járható. 

- Lajosmizse és Kecskemét között a 73-as km-nél hídfelújítás miatt mindkét oldalon belső sávzárásra kell számítani, a forgalmat sávelhúzással terelik a két külső sávra.

- a főváros felé vezető oldalon, Kecskemét térségében a 78-as km-nél csomópontot építenek, napközben a külső sávot lezárják. (8.30 és 18.00 között)

- 7.45-től egyszerre két hosszabb szakaszon kaszálják a belső elválasztó sávot. Röszke felé Kiskunfélegyháza térségében a 106-121-es km között, míg a főváros felé vezető oldalon Szeged térségében kell számítani belső sávzárásra. (173-161 km között)

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

 

Korszerűsítik az M15-ös autóutat. A 3-as és az 5-ös km között mindkét oldalon sávelhúzással halad a forgalom, 60-as sebességkorlátozás mellett. 

 

Az M30-as autópályán,

- Hejőkeresztúr térségében a 10-es km közelében burkolathiba miatt az M3-as felé csak egy sáv járható.

- Miskolc elkerülő szakaszán a 28-as és a 30-as km között javítják a burkolatot. A Miskolc/Felsőzsolca végcsomópont felé csak egy sáv használható.

 

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé a 6-os km-nél egy híd dilatációs szerkezetét javítják, ezért a járműveket a belső sávba terelik. 

 

Az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán a 43-as és a 45-ös km között útépítési munkák miatt a külső sávot lezárták.

 

Szélesítik az M70-es autóutat. A 4-es, valamint a 13-as km környezetében egy sávra szűkítették le az útpályát. Mindkét helyszínen jelzőlámpa szabályozza a forgalmat, gyakori a torlódás. Torlódás esetén, Letenye és Tornyiszentmiklós között az autóúttal párhuzamos alsóbbrendű úton kerülhetnek a személyautóval utazók. 

 

Az 1-es főúton, Mosonmagyaróvár átkelési szakaszán a Régi Vámház térnél javítják a burkolatot. A 163-as és a 164-es km között sávlezárás mellett dolgoznak.

 

A 3-as főúton a 48-as km-nél, Aszód és Hatvan között az M3-as autópálya híd közelében aszfaltoznak. A félpályás lezárások miatt gyakori a torlódás.  (47-50 km)

 

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Cegléd között a főváros felé vezető oldalon útépítők dolgoznak, emiatt a Debrecen felé vezető oldalon az 56-os és a 65-ös km között kétirányú a forgalom.

- Hasonló forgalomterelésre készüljenek Cegléd és Abony között is. A 70-es és a 77-es km között a főváros felé tartókat átterelik a Szolnok felé vezető oldalra. A 2x2 sávos szakaszon a forgalom csak 1-1 sávon halad.

 

Az 5-ös főúton,

- Dabasnál, a 45-ös km-nél csomópontot építenek, útszűkület mellett halad a forgalom, de alkalmanként a fél útpályát is lezárják, akkor jelzőőr irányítja a forgalmat.

- Petőfiszállás közelében a 120-as és 122-es km között építési munkák miatt irányonként váltakozva halad a forgalom.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.

Bonyhád közelében, a 160-as km-nél közművezetéket cserélnek. A főváros felé útszűkületre és sebességkorlátozásra készüljenek!

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, az Apátvarasdi elágazás közelében, a 172-es és174-es km-nél hidat javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

- Zengővárkony határában a 177-es km közelében korábban leszakadt a rézsű, sávelhúzásos terelést építettek ki.

 

A 7-es főúton,

- Érden, a Balatoni úton az Érd felső vasúti vonalon átépítik a vasúti hidat. A Szalvia utcai kereszteződésnél, a 17-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat a helyben megépített terelőútra irányítják.  

- Zamárdiban a 114-es km-nél felújítják a gyalogjárdát. A vasútállomás és a benzinkút között Siófok felé a külső sávot rövid szakaszon lezárták.

 

A 8-as főúton, Körmenden, a 161-es és a 165-ös km között két hosszabb szakaszon építési munkákat végeznek. A kétszer két sávos szakaszon a fél útpályát lezárták, irányonként egy-egy sáv járható. 

 

Tovább folytatódik a 21-es főút szélesítése Nógrád megyében. Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében, a 35-ös és a 48-as km között sávszűkítések és sebességkorlátozások miatt kell csökkenteni a sebességet. Jobbágyi és Pásztó között, a 24-es km-nél vadátjárót építenek. A kétszer két sávos szakaszon mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

 

A 32-es főúton építési munkák miatt félpályás lezárások lassítják a forgalmat Szolnok közelében. A 76-os és a 80-as km között a járműveket nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányítja.

 

A 33-as főúton, Debrecenben a Balmazújvárosi úton a bevásárlóközpont és az M35-ös autópálya közötti szakaszon felújítják a burkolatot. Útszűkületre, valamint félpályás lezárásokra kell számítani.  (103-106 km)

 

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. A jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 46-os főúton,

- Törökszentmiklósnál, a 2-es és a 4-es km között útépítés miatt félpályás útzár van érvényben. Az aktuális munkaterületnél nappal jelzőőrök irányítják a járműveket, éjjel jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

- Mezőtúr átkelési szakszán a 25-ös és a 27-es km között, a Kossuth tér és a Székes utca között útépítés miatt félpályás lezárások lassítják a forgalmat.

 

A 47-es főúton,

- Debrecenben a Mikepércsi út elején felújítják a burkolatot. Mindkét oldalon sávzárásra kell számítani.  (1-3 km)

- Berettyóújfalunál a 36-os km-ben felújítási munkálatok miatt lezárták a fél útpályát. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik. 

- Hódmezővásárhelynél a 203-as és a 205-ös km között leszűkített sávokon, sebességkorlátozás mellett halad a forgalom. Napközben jelzőőrös irányításra is számítani lehet, mert építik a főút várost elkerülő szakaszát.

 

Győrtelek és Ököritófülpös között a 49-es főúton aszfaltoznak. A 30-as és 33-as km között egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

 

Az 55-ös főúton, Mélykút belterületén, a 65-ös km-nél aszfaltoznak, illetve a hozzá tartozó garanciális javítási munkák miatt a fél útpályát lezárták.  

 

Az 57-es főúton,

- Versendnél a 13-as km-ben híd és áteresz javítása miatt egy sáv járható, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

- Pécsett a Nyugati Ipari úton a 42-es és a 44-es km között aszfaltoznak. A fél útpályát lezárták. 

 

Pécsett, az 58-as főút városi szakaszán felújítják a Siklósi úti vasúti felüljárót. A kétszer két sávos útszakaszon a fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sávon lehet közlekedni.   

 

A 62-es főúton Szabadegyházánál az elkerülő utat építik. A 18-as és a 22-es km között helyenként félpályás lezárásra, valamint útszűkületre kell számítani. 

 

A 65-ös főúton,

- Tamási és Iregszemcse között felújítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták, az 50-es és az 55-ös km között korlátozásra készüljenek. 

- Ságvárnál a 76-os és 79-es km között útépítés miatt csak a fél útpálya járható, jelzőőrös irányításra kell számítani.

 

A 68-as főúton, Szenyér északi határában aszfaltoznak. A 65-67 km között jelzőőrös irányításra számítsanak! 

 

A 75-ös főúton, Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 63-as km közelében a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 81-es főúton, Mór és Bakonysárkány között javítják a burkolatot. A 27-es és a 36-os km közé eső szakaszon félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek! Gyakori a torlódás. 

 

A 82-es főúton,

- a győrújbaráti elágazás és Nyúl között, a 65-ös és a 68-as km közé eső szakaszon felújítják a burkolatot. Félpályás útzár van érvényben.

- a győri szakaszon lezárták a Baross Gábor utat a Dr. Petz Lajos utca és a Herman Ottó utca között, mert egy korábbi csőtörés miatt megsüllyedt az útburkolat. A forgalmat a Bartók Béla útra irányították át. (75 km)

 

A 83-as főúton, Ménfőcsanaknál az ipari park déli csomópontját építik, a 70-es km-nél irányonként egy-egy sáv járható

 

A 87-es főúton, Szombathely elkerülő szakaszán átépítik a Csepregre vezető út csomópontját. Az aszfaltozási munka miatt a 28-as km-nél a fél útpályát lezárták. Nappal jelzőőrök, éjjel jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták. (4902-es jelű összekötőút)

 

Fehérgyarmaton a 491-es főút 9-es km-énél aszfaltozás miatt egy sávra szűkítették az útpályát. Váltakozó irányú a forgalom.

 

A 832-es főúton, Pápa és Nagygyimót között útfelújítás miatt lezárták a fél útpályát a 3-as és 7-es km között.

 

A Bicske és Zsámbék közötti úton burkolat felújítás miatt sávzárások és 40 km/h-s sebességkorlátozás lassítja a közlekedést.  (1104-es jelű Bicske-Zsámbék összekötő út)

 

Nyúl belterületén, a 8311-es jelű (Szabadság utca-Táncsics Mihály utca) úton felújítják a burkolatot. Az út egy részét lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik.

 

 

A balatoni komp már a kora nyári menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból pedig 7.00-tól 21.40-ig szállítja a járműveket, 40 percenként.